Je eerste huis kopen?
Wij helpen je graag op weg!

Het kopen van je eerste huis is spannend. 
Er komen een hoop vragen op je af. 

Ga je voor een bestaande woning of toch liever voor nieuwbouw? Wil je in de stad wonen of heb je liever de ruimte? Als je jouw woning gevonden hebt, begint het pas echt. Bezichtigen, bieden, een hypotheek regelen, noem maar op. Vraag jij je af welke stappen je moet ondernemen en wat je allemaal moet regelen voordat je eerste huis eindelijk van jou is? Wij helpen je graag op weg!

Stap 1

Jouw financiële mogelijkheden ontdekken

Als je een huis wilt gaan kopen, is het belangrijk om te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Het antwoord daarop hangt af van een aantal zaken. Koop je alleen of met een partner? Heb je flink gespaard, of niet? Of kom je misschien in aanmerking voor een starterslening? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek gaan we in gesprek over jouw financiële situatie en de mogelijkheden die daarbij horen.Alvast een afspraak maken?

Neem dan contact op met ons kantoor!

shutterstock_548347135 (1)
shutterstock_614581103
Stap 2

Laat de huizenjacht beginnen!

Nu je weet wat er financieel mogelijk is, kan de huizenjacht beginnen! Ben je enthousiast over een woning die te koop staat? Dan kun je een bezichtiging inplannen. Tijdens zo’n bezichtiging kun je met eigen ogen de woning bekijken en vragen stellen aan de verkopende makelaar. Vind je dat lastig? Dan kun je ervoor kiezen een aankoopmakelaar in te schakelen.

Stap 3

Een bod uitbrengen

Heb je jouw droomhuis gevonden? Dan kun je starten met onderhandelen. Denk van te voren goed na over je maximale bod en vergeet niet om ontbindende voorwaarden in je bod op te nemen. In bepaalde situaties kun je dan onder de koop uit, bijvoorbeeld wanneer je de financiering niet rond krijgt of wanneer het bouwkundig onderzoek negatief uitpakt.

shutterstock_622355567
shutterstock_281089457
Stap 4

Financiering regelen

Is je bod geaccepteerd? Dan kun je het voorlopig koopcontract tekenen en is het tijd om de financiering van jouw aanstaande woning te gaan regelen. Vaak heb je daarvoor een hypotheek nodig, die je kunt afsluiten in verschillende vormen. Kies je voor een lineaire hypotheek, dan betaal je in het begin van de looptijd meer en betaal je ieder jaar minder aan rente. Misschien heb je liever iedere maand dezelfde lasten. In dat geval kies je voor een annuïteiten hypotheek. Onze adviseurs kijken graag samen met jou naar je wensen, inkomen en toekomstplannen.

Stap 5

Naar de notaris

Heb je jouw passende hypotheek gevonden? Dan maakt jouw adviseur de hypotheek definitief. De officiële overdracht van het huis vindt plaats bij de notaris. De notaris leest samen met jou de stukken door en controleert of je alles geregeld hebt wat je moet regelen. Samen met de verkopende partij onderteken je de stukken en dan is het zover: de woning is nu officieel van jou!

shutterstock_437329927

Startershypotheek

Een eerste woning kopen is spannend. Hoeveel je kunt lenen, hangt af van een aantal zaken zoals je inkomen, het soort dienstverband, je leeftijd en je vaste lasten. Een studieschuld heeft bijvoorbeeld invloed op het bedrag wat je maximaal kunt lenen. Daarnaast kun je tegenwoordig de kosten koper voor een bestaande woning niet meefinancieren, dus heb je eigen geld nodig. Onze adviseurs helpen je graag. Het eerste gesprek is gratis.

Startersregelingen

Als starter kun je mogelijk gebruikmaken van verschillende startersregelingen. Met een Starterslening kun je vaak nét dat beetje extra lenen om toch een woning te kunnen kopen. Daarnaast betaal je de eerste drie jaar geen rente en aflossing. De gemeente bepaalt of je voor een Starterslening in aanmerking komt. Met Duokoop koop je een huis en pacht je de grond. Hierdoor kun je een duurder huis kopen. Je kunt de grond kopen wanneer jij daaraan toe bent.

Meer weten over de mogelijkheden?

Onze Financieel Adviseurs Jan-Kees de Bruine en Emma Vrolijk vertellen je er graag over!
Jan-Kees en Emma