Hoe kan ik een
verbouwing financieren?

Kun je jouw droomwoning door krapte op de woningmarkt niet vinden? Wil je meer ruimte of je woning aanpassen aan jouw persoonlijke wensen?

Dan kan een verbouwing een oplossing zijn. Je kunt hiervoor je spaargeld gebruiken, je hypotheek oversluiten of een persoonlijke lening afsluiten. Maar wat is de beste keuze? 

Hypotheek aanpassen

De rente op hypotheken is momenteel laag. Het oversluiten van je huidige hypotheek of het afsluiten van een tweede hypotheek kan daarom interessant zijn. Houd in dat geval wel rekening met notaris- en taxatiekosten. Omdat het geld pas wordt uitgegeven tijdens de verbouwing, plaatst de geldverstrekker het geld in een bouwdepot.

shutterstock_1727430433
shutterstock_1521228815

Persoonlijke lening afsluiten

Wil je graag een beperkte verbouwing uitvoeren, maar heb je geen of onvoldoende spaargeld? Dan kun je ervoor kiezen om de verbouwing te financieren met een persoonlijke lening of krediet. Je betaalt dan geen extra kosten zoals de kosten voor een notaris of taxatie, betaalt iedere maand hetzelfde bedrag en de aflossing en looptijd van de lening staan vast.

Spaargeld gebruiken

De rente op je spaarrekening is momenteel lager dan de rente die je betaalt voor een hypotheek of krediet. Het kan daarom interessant zijn om je spaargeld te gebruiken om een kleinere verbouwing te financieren

shutterstock_140150212

Meer weten over de mogelijkheden?

Onze Financieel Adviseurs Jan-Kees de Bruine en Emma Vrolijk vertellen je er graag over!
Jan-Kees en Emma